Viime hetki ehdottaa hyviä köyhyysjuttuja

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus toimittajille jaetaan tänä vuonna neljättä kertaa. Sen voi saada jutusta tai ohjelmasta, jossa köyhyyttä on käsitelty taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita ihmisiä kunnioittaen. Palkittavan valitsee köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati.

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä niin juttuja tehneet toimittajat kuin kuka tahansa muukin. Kirjoitukset, kuvat tai ohjelmat voivat olla lehdistä, radiosta, televisiosta tai verkkomediasta. Ehdotuksia voi jättää 2.11.2019 saakka.

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus jaetaan 25.11.2019. Parhaan jutun tekijäksi valittu saa tunnustuksen lisäksi Huoltaja-säätiön tuhannen euron palkinnon.

Huoltaja-säätiön juuret juontavat Köyhäinhoitolehteen, joka oli kunnallisen sosiaalihuollon tienraivaaja. Köyhien auttaminen ja köyhyyden juurisyihin puuttuminen olivat keskeisiä lähtökohtia, kun Köyhäinhoitolehteä alettiin julkaista vuonna 1912.

Säätiön yhtenä tarkoituksena onkin edistää ja tukea sosiaalihuoltoa koskevaa valistus- ja tiedotustoimintaa. Osaltaan tätä tarkoitusta toteuttaa yhteistyö Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston EAPN-Finin kanssa köyhyyttä ansiokkaasti käsitelleiden toimittajien palkitsemisessa.

Lisää tietoa EAPN:n sivuilta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *