Sosiaalihuollon työ korona-ajassa – osallistu Huoltaja-säätiön kirjoituskilpailuun

Keväällä 2020 suomalaisten elämä järkähti koronaviruspandemian myötä. Maahan julistettiin poikkeusolot ja hallitus otti valmiuslain käyttöön. Pandemian hoidon kannalta sosiaalihuollon henkilöstö kuuluu tärkeisiin, kriittisiin ammattialoihin.

Miten pandemia on ilmennyt oman toimipisteesi asiakkaiden elämässä? Miltä näyttää asiakkaiden yhdenvertaisuus uuden terveysuhan edessä? Miten ihmisten syrjäytymistä voidaan nyt ehkäistä? Miten pandemia on vaikuttanut omaan työhösi? Miten digipalvelut toimivat korona-ajassa? Mitä uusia työmuotoja olette ottaneet käyttöön? Mikä Sinua tällä hetkellä huolestuttaa? Mikä ilahduttaa?

Kirjoita meille siitä, miten koronaviruspandemia on vaikuttanut sosiaalityön ja sosiaalipalvelujen asiakkaisiin ja sosiaalihuollossa tehtävään työhön. Voit kuvata vaikkapa yhtä hetkeä, työpäivää, viikkoa tai kuukautta työssäsi, kunhan tekstistäsi ilmenee, miten työsi on muuttunut aiempaan verrattuna. Voit myös valita jokin muun näkökulman esitellä työsi muutosta.

Kilpailuun voivat osallistua niin julkisen kuin yksityisen työnantajan palveluksessa olevat ja järjestöissä ja sosiaalisissa yrityksissä työskentelevät sekä vapaaehtoiset ja muut vastaavat toimijat, kunhan työtä tehdään ja toimitaan sosiaalihuollon asiakkaiden ja kysymysten parissa.

Kirjoituksen pituus saa olla enintään 10 000 merkkiä ilman välilyöntejä. Voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Otsikoi kirjoituksesi.

Muistathan tietosuojan: huolehdi siitä, etteivät asiakkaat tai muut yksittäiset henkilöt tule tunnistetuiksi.

Kirjoitukset julkaistaan Huoltaja-säätiön verkkosivuilla sekä mahdollisesti erillisenä toimitettuna julkaisuna. Verkossa julkaistavia kirjoituksia voidaan hyödyntää tutkimuskäytössä.

Nyt joukolla tekemään näkyväksi sosiaalihuollossa tehtävää työtä korona-aikana!

Lähetä kirjoituksesi 15.8.2020 mennessä sähköpostitse: toimisto@huoltaja-saatio.fi

Palkinnot:

  1. palkinto 1 000 euroa
  2. palkinto 500 euroa
  3. palkinto 300 euroa.

Palkinnot ovat verollisia.

Palkittavat kirjoitukset valitsee Huoltaja-säätiön perustama raati, jonka puheenjohtajana toimii professori Marketta Rajavaara. Kirjoituskilpailun tulokset julkistetaan lokakuussa.

Lisätietoja: Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja Lea Suoninen-Erhiö, 09-7712510, lea.suoninen-erhio@huoltaja-saatio.fi

Kuvituskuva Pixabaystä

Päivitys 15.6.2020: Sosiaalihuollon työ korona-ajassa – kirjoituskilpailun raati nimetty

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *