Vielä ehtii mukaan kesäkonferenssiin Maltalle

Lähde mukaan eurooppalaisia sosiaalipalveluita käsittelevään kesäkonferenssiin Maltan Vallettaan 26.–28. kesäkuuta.

Konferenssissa keskitytään tänä vuonna siihen, miten innovaatiot, teknologia ja asiakasosallisuus voivat auttaa luomaan tässä ajassa entistäkin parempia sosiaalipalveluita.

Niin Euroopassa kuin muuallakin julkisten resurssien niukkuus pakottaa etsimään uudenlaisia tapoja palveluiden tuotantoon. Puhutaan älykkäistä palveluista, jotka ovat yksinkertaisia ja tehokkaita. Uusilla ratkaisuilla halutaan vähentää köyhyyttä ja syrjäytymistä ja vastata kansalaisten tarpeisiin alati muuttuvassa toimintaympäristössä.

Euroopan sosiaalijohdon verkosto, ESN (European Social Network) järjestää 25. Euroopan sosiaalipalveluiden konferenssin (European Social Services Conference) yhteistyössä Maltan kanssa, joka on parhaillaan EU:n puheenjohtajamaa.

Konferenssin työpajoissa esitellään innovatiivisia palvelumalleja ja hyviä käytäntöjä eri Euroopan maista. Suomesta on tänä vuonna esillä Sitran vaikuttavuusinvestoimishanke, jossa yksityistä pääomaa yritetään saada mukaan rahoittamaan julkisia palveluita.

Ohjelmassa on myös monia ajankohtaisia Euroopan maita yhdistäviä aiheita, kuten väestön ikääntyminen, asunnottomuus ja pakolaiskysymys.

Konferenssin nettisivut ja rekisteröinti

ESN:n jäseninä on enimmäkseen sosiaalijohdon järjestöjä EU:n vanhoista ja uusista jäsenmaista sekä Sveitsistä, Norjasta ja Islannista. Suomen ESN-yhteenliittymän muodostavat Sosiaalijohto ry, Suomen Kuntaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos sekä Huoltaja-säätiö, joka toimii liittymän vastuullisena jäsenenä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *