Vetovastuu vaihtuu Huoltaja-säätiössä

Huoltaja-säätiön toiminnanjohtaja, pol. lic. Ulla Salonen-Soulié jää eläkkeelle 1. marraskuuta, jolloin hänen seuraajansa valtiot. maist. Lea Suoninen-Erhiö ottaa säätiön vetovastuun.

Salonen-Soulié valittiin säätiön toiminnanjohtajaksi syksyllä 2004, jolloin säätiön toimintaa laajennettiin Sosiaaliturva-lehden julkaisemisen ohella sosiaalihuollon vaikuttamistoimintaan. Ennen säätiöuraansa Salonen-Soulié tunnettiin yhteispohjoismaisen Nopuksen koulutusjohtajana ja erityisesti Tanskan 1990-luvun alun uusien sosiaalipoliittisten linjausten välittäjänä.

Uudelle toiminnanjohtajalle Lea Suoninen-Erhiölle Huoltaja-säätiö on tuttu organisaatio, sillä hän työskenteli pitkään säätiön julkaiseman Sosiaaliturva-lehden, sittemmin Sosiaalitiedon toimituskunnassa. Vuodesta 2013 Suoninen-Erhiö on työskennellyt SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n ja Huoltaja-säätiön yhdessä julkaiseman Noste-lehden toimituspäällikkönä.

Suoninen-Erhiö tunnetaankin sosiaalialaan erikoistuneena toimittajana. Hän oli mm. perustamassa alan toimittajayhdistystä Sosiaalitoimittajat ry:tä ja toimi sen ensimmäisenä puheenjohtajana vuosina 2010–2012.

Toimittajan työn ohella Suoninen-Erhiö on vaikuttanut mm. Huoltaja-säätiön yhteydessä toimineen Kunnallisen sosiaalipolitiikan asiantuntijaryhmän sihteerinä. Hänen kirjoittamansa on myös vuonna 2003 ilmestynyt Huoltaja-säätiön 50-vuotishistoriikki. Lisäksi Suoninen-Erhiö on vaikuttanut laajasti sosiaalialan viestinnän kehittämiseen.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *