Huoltaja-säätiön hallitus vahvistui tutkimuksen ja koulutuksen osaajilla

Tutkimuspäällikkö Minna Kivipelto, yliopettaja Tuija Nummela ja professori Marketta Rajavaara aloittivat Huoltaja-säätiön hallituksen uusina jäseninä. Toimikaudeksi 2017–2018 valitun hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin 14. helmikuuta.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa projektinjohtaja Harri Jokiranta ja varapuheenjohtajana johtaja Marja Heikkilä. Toimikaudella 2017–2018 edellisestä hallituksessa jatkavat myös konsultti Aarne Kiviniemi ja tulosaluejohtaja Pirkko Valtanen.

Huoltaja-säätiö perustettiin vuonna 1953 edistämään sosiaalihuollon valistus- ja tiedotustoimintaa sekä alan tutkimustoimintaa ja koulutusta.

Säätiön perustamisen aikaan hyvinvointivaltion rakentaminen oli vasta iduillaan ja elettiin vielä sodanjälkeistä murroskautta. Tuolloin pidettiin tärkeänä alan osaamis- ja tietopohjan vahvistamista.

Nykyisessä murroksessa kaikki yhteiskunnan osat tuntuvat olevan samaan aikaan liikkeessä. Myös sosiaalisen käsite ja sosiaalialan toiminta-alue muuttuvat. Alan tutkimustoimintaa tarvitaan jäsentämään muutosta ja avaamaan näkyjä tulevaan. Murrosaika asettaa myös alan ammattilaisille uudenlaisia osaamisvaatimuksia. Tämä taas haastaa alan ammattilaisten koulutuksesta vastaavat oppilaitokset: yliopistot ja ammattikorkeakoulut.

Jotta säätiö toteuttaisi tarkoitustaan sosiaalihuollon edistäjänä ja tukijana tässä ajassa, se painottaa strategiakaudella 2017–2021 sosiaalialan tieto- ja osaamispohjan vahvistamista ja sitä kautta ’uuden sosiaalisen’ rakentamista, kansainvälisen vuorovaikutuksen edistämistä sekä moniäänisen keskustelun ylläpitoa. Näin säätiö palaa toiminnassaan osin juurilleen.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *