Huoltaja-säätiö mukana palkitsemassa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaa

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus toimittajille jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa. Sen voi saada jutusta tai ohjelmasta, jossa köyhyyttä on käsitelty taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita ihmisiä kunnioittaen. Palkittavan valitsee köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati.

Parhaan jutun tekijäksi valittu saa nyt tunnustuksen lisäksi Huoltaja-säätiön tuhannen euron palkinnon.

Tunnustus jaetaan 26. marraskuuta 2018.

Huoltaja-säätiön juuret juontavat Köyhäinhoitolehteen, joka oli kunnallisen sosiaalihuollon tienraivaaja. Köyhien auttaminen ja köyhyyden juurisyihin puuttuminen olivat keskeisiä lähtökohtia, kun Köyhäinhoitolehteä alettiin julkaista vuonna 1912.

Säätiön yhtenä tarkoituksena onkin edistää ja tukea sosiaalihuoltoa koskevaa valistus- ja tiedotustoimintaa. Osaltaan tätä tarkoitusta toteuttaa nyt yhteistyö Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston EAPN-Finin kanssa köyhyyttä ansiokkaasti käsitelleiden toimittajien palkitsemisessa.

Juttuehdotuksia ehtii vielä ilmoittaa
Palkintoraati aloitti työskentelynsä 10. syyskuuta. Yhdeksänhenkisessä köyhyysasiantuntijajoukossa on mukana niin viime vuonna mukana olleita kuin uusia jäseniä.

Uutta on tänä vuonna se, että ehdokaslistaa julkaistaan samalla, kun se karttuu. Ensimmäisiin ehdokkaisiin voi jo tutustua täällä.

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Kirjoitukset, kuvat tai ohjelmat voivat olla niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin verkkomediastakin.

Tunnustus annetaan tietylle artikkelille tai ohjelmalle. Myös juttujen kuvat huomioidaan. Ehdotuksen pitää olla perillä 2.11.2018 klo 12 mennessä. Mukaan otetaan juttuja ja ohjelmia, jotka on julkaistu 1.11.201731.10.2018 suomalaisessa mediassa.

Ehdotuksia voi lähettää osoitteeseen eapn(at)soste.fi tai postitse osoitteeseen: SOSTE/EAPN-Fin, Erja Saarinen, Yliopistonkatu 5, 00100 Helsinki.

 

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *